Bitvavo Review

In dit artikel kun je onze Bitvavo review lezen. We zullen je uitleggen wat Bitvavo is en kijken onder andere naar de mogelijkheden, werking en betrouwbaarheid van dit cryptocurrency platform.

bitvavo reviewWat is Bitvavo?

Bitvavo is een platform waar je kunt handelen in cryptocurrency. Zowel de bekende Bitcoin als tientallen altcoins zijn te verhandelen via dit platform. Kort gezegd kun je op Bitvavo handelen in cryptocurrency en deze kopen en verkopen.

Het platform is volledig Nederlandstalig en bied je de mogelijkheid om in meerdere cryptocurrencys te handelen.

Bitcoin, Ethereum en Ripple zijn enkele voorbeelden van bekende crypto’s waarin je kunt handelen. Maar er zijn veel meer cryptocurrencys waarin je kunt handelen, en veel van deze zijn ook te verhandelen op Bitvavo.

Bitvavo account aanmaken

Het aanmaken van een Bitvavo account gaat erg snel. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Ga naar www.bitvavo.nl en kies voor aanmelden
  2. verifieer je emailadres en vul de gevraagde persoonsgegevens in
  3. verifieer je identiteit en stort een bedrag

Het verifiëren van je identiteit kun je op verschillende manieren doen. Wij hebben er voor gekozen om dit via onze mobiele telefoon te doen. Na het uploaden van onze ID kaart moesten wij enkele opdrachten uitvoeren om er zeker van te zijn dat jij het bent.

Zo moesten wij een foto maken van ons gezicht om vervolgens een filmpje te maken in de app en zowel over onze linker- als rechterschouder te kijken. Vervolgens moesten wij de cijfers die op onze smartphone in beeld kwamen opnoemen en zo werd onze identiteit geverifieerd.

Het viel ons positief op dat de hele verificatie slechts enkele minuten in beslag nam. We werden bijna direct na onze verificatie geaccepteerd en konden zo direct beginnen met het handelen in cryptocurrency.

Bitvavo inloggen

Nadat je een account hebt aangemaakt bij Bitvavo kun je zowel inloggen op de computer als op de Bitvavo app. Inloggen op de computer of laptop doe je door naar de Bitvavo website te gaan. Je vult je emailadres, wachtwoord en eventueel de door jou ingestelde Twee-Factor (2FA) code in.

Mocht je willen inloggen in de Bitvavo app dan kun je de app openen. Je vult de door jou ingestelde 5 cijferige code in of logt simpelweg in door je vingerafdruk te gebruiken.

Mocht je snel even de koersen willen checken van de crypto munten dan kun je dit eenvoudig zien via de app. Mocht je meer informatie en/of grafieken willen zien dan raden we je aan om in te loggen op de website van Bitvavo.

cryptomunten kopen

Cryptomunten kopen met iDEAL

Voor onze Bitvavo review hebben we enkele cryptomunten gekocht. Het fijne aan Bitvavo is dat je dit gewoon met iDEAL kunt doen.

Je stort een bedrag naar keuze en binnen een minuut is je saldo opgeladen en te zien in de browser of app. Wanneer je je saldo hebt opgeladen is het kopen van je cryptomunten erg eenvoudig.

Je selecteert de cryptomunt naar keuze en je vult het bedrag in wat je in deze munt wilt inleggen. Binnen een seconde heb je je eerste cryptomunt gekocht tegen de op dat moment geldende koers.

Geen creditcard of paysafecard maar gewoon met iDEAL, ideaal!

Bitvavo app

We hebben het in het stukje hierboven al even genoemd, de Bitvavo app. Wanneer je inlogt in de app zie je meteen de koersen van de cryptomunten. Je ziet wat de munten waard zijn en dit zie je in real time.

Je ziet de koersen per seconde wijzigen en ziet dus ook precies wat de munten waard zijn op het moment dat je kijkt. In het overzicht zie je ook de percentuele winst/verlies van de munten van 24 uur geleden. Wanneer je op een bepaalde cryptomunt klikt kun je ook zien wat de waardes zijn van de munt ten opzichte van een uur, week, maand of een jaar geleden. Erg handig.

Normaal staan de cryptomunten op alfabetische volgorde dus de cryptomunten zijn gemakkelijk te vinden. Voor onze bitvavo review hebben we natuurlijk enkele cryptomunten aangekocht. De munten die we hebben gekocht kwamen bovenaan te staan en dit zorgt voor een overzichtelijk beeld. Je hoeft op deze manier niet je munten te zoeken maar je ziet ze meteen aan de bovenaan staan.

Maak hier je account bij Bitvavo en betaal voor de eerste €1000 geen handelskosten!

Bitvavo kosten

Het handelen is Cryptocurrency is natuurlijk niet gratis, ook niet bij Bitvavo. Voor elke transactie die je doet betaal je zogenaamde handelskosten. Deze kosten betaal je direct na aanschaf van je cryptomunten.

Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten wanneer je een cryptomunt koopt. Hoe meer je ”trade”, des te minder je betaald.

Mocht je cryptomunten kopen voor €100 dan betaal je dus maximaal €0.25 aan handelskosten. Als we dit vergelijken met andere aanbieders van cryptomunten dan kunnen we concluderen dat de kosten bij Bitvavo erg laag zijn.

Bitvavo coins

Bitcoin, Ethereum en Litecoin, daar heb je vast wel eens van gehoord. Dit zijn de bekendere munten en deze zijn vanzelfsprekend ook te verhandelen via Bitvavo.

Gas, Holo en Icon zijn coins waar je waarschijnlijk minder van hebt gehoord, maar ook deze zijn te verhandelen.

In totaal bestaan er meer dan 1000 cryptomunten. Op het moment van schrijven van deze bitvavo review zijn er ongeveer 90 van deze coins te verhandelen via Bitvavo.

Mocht je het aanbod vergelijken met bijvoorbeeld Binance (een andere crypto platform) dan zijn er een stuk minder coins waarin je kunt handelen. Dit is natuurlijk jammer en zou je als nadeel kunnen ervaren.

Bitvavo staking

crypto staken

Wanneer jij bepaalde cryptomunten koopt en deze voor een langere tijd vasthoud dan krijg je daar een vergoeding voor. Dit noemen ze in de cryptowereld ”staking”.

Als voorbeeld nemen we DAI(een cryptomunt die je kunt kopen).

Heb je DAI gekocht en kies je er voor om deze voor langere tijd te behouden? Dan krijg je er een vergoeding voor. Voor DAI is dat op het moment van schrijven 4,88% op jaarbasis.

De opbrengsten van het ”staken” krijg je wekelijks uitgekeerd in je account.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Om onze Bitvavo review te kunnen schrijven zijn we enkele weken met het platform aan de slag gegaan. We hebben verschillende cryptomunten gekocht en verkocht en dit ging binnen een mum van tijd.

Ook hebben we meerdere keren een gedeelte van onze opgebouwde winsten laten uitbetalen op onze bankrekening en dit ging ook zonder problemen. Uitbetalen gaat erg snel en binnen 1-2 dagen staat het geld op je rekening.

Vergeleken met Binance kunnen we zeggen dat het aanbod op Bitvavo van het aantal cryptomunten minder is. Daar tegenover vonden wij Bitvavo een stuk gebruiksvriendelijker en minder complex dat het Binance platform.

Wat we ook fijn vonden is dat het platform volledig Nederlandstalig is waardoor het voor de minder Engelssprekenden ook eenvoudig te begrijpen is.

Onze Bivavo ervaringen zijn dan ook positief te noemen en voor ons was het aanbod van de cryptomunten meer dan genoeg.

Maak hier je account bij Bitvavo en betaal voor de eerste €1000 geen handelskosten!

 

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *