Cardano koers verwachting

cardano koers verwachtingCardano koers verwachting

Cardano is net als vele andere munten erg snel in waarde gestegen. Waar de waarde van één Cardano een jaar geleden nog zo’n $0,05 bedroeg is deze inmiddels al gestegen naar zo’n $1,10 op het moment van schrijven.

Dit betekend dat de koers van Cardano in een jaar tijd 22 keer over de kop is gegaan. Had je een jaar geleden €100 geïnvesteerd dan was het op dit moment €2200 waard geweest.

Niet gek om in een jaar tijd van €100 naar €2200 te gaan. Had je echter tegen de laagste koers Cardano gekocht dan was je ingelegde €100 zelfs bijna €5500 waard geweest.

Wat veel mensen zich nu afvragen is of ze niet achter het net hebben gevist en te laat zijn om (alsnog) te investeren in Cardano.

Wat is deze cryptomunt eigenlijk en wat is de Cardano kors verwachting? Je leest het in dit artikel.

Wat is Cardano (ADA)?

Cardano (ADA) is een cryptomunt dat gebruik maakt van de welbekende blockchain technologie. Deze cryptomunt is te gebruiken voor financiële en juridische contracten, ID controle en kredieten.

De munt is opgericht in 2015 door Charles Hoskinson die eerder nauw betrokken was bij de oprichting van Ethereum, een andere populaire cryptomunt. Na een geschil vertrok hij echter bij Ethereum en niet veel later richtte hij dus Cardano op.

Charles liet de Blockhchain technologie onderzoeken door wetenschappers en andere experts. Het doel was om een betere variant te creëren dan de Ethereum munt.

Volgens het Cardano team zijn zij zelf de meest nauwkeurige cryptomunt die is gelanceerd tot dus ver. De bescherming van persoonsgegevens (denk bijvoorbeeld aan privacy) met transacties op het Cardano netwerk zou beter zijn dan Ethereum en andere concurrenten.

Cardano zegt zelf uniek te zijn omdat het zo is ontworpen dat zowel de wensen van de toezichthouders en instanties als de privacy van de gebruikers van Cardano volledig gewaarborgd is.

Cardano koers verwachting

Wat is de Cardano koers verwachting voor de komende tijd? Laten we voorop stellen dat niemand precies weet hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Wat wel zeker is dat de cryptomarkt een jonge markt is en waar dus nog veel potentie in zit.

Volgens de laatste berekeningen van experts zou de Cardano koers aan het einde van het jaar 2022 de $3,00 kunnen aantikken. Aan het einde van 2023 $5,00 en in het jaar 2029 zou de $10,00 kunnen worden bereikt.

Echter is dit slechts één van de vele voorspellingen. Er zijn ook berekeningen die een nóg hogere prijs voorspellen waarbij we al eerder de hogere koersen mogen verwachten.

Zo is er bijvoorbeeld ook een voorspelling die aangeeft dat de koers van Cardano in 2025 zo’n $150,00 waard zou moeten zijn. Dit lijkt ons zelf wat optimistisch maar het blijven natuurlijk cryptomunten en de prijzen daarvan zijn lastig te voorspellen.

Toen de koers nog op zo’n $0.02 stond had waarschijnlijk ook niemand verwacht dat het op z’n (tot nu toe) hoogtepunt $2.45 waard zou zijn. Wie tegen de laagste koers Cardano had aangeschaft had z’n geld 122.5x meer waard zien worden tegen de hoogste koers.

Check hieronder de huidige Cardano koers in euro:

Cardano staking

Naast de koerswinst die je kunt behalen door het aanschaffen is Cardano ook een cryptomunt die je kunt ”staken”. Dit houdt in dat je een vergoeding krijgt voor het behouden van je munten in ruil voor een beloning.

Je kunt het goed vergelijken met de rente die je krijgt (of eigenlijk kreeg) bij een bank als beloning voor je spaargeld.

Het staking percentage van Cardano bedraagt op dit moment 5,00% per jaar. De vergoedingen worden elke dag bijgeschreven en het is toch mooi meegenomen om elke dag een beetje meer Cardano te ontvangen.

Let op, niet bij elke broker heb je de mogelijkheid om Cardano en andere cryptomunten te staken. Wil je Cardano aanschaffen en gebruik maken van het staken? Dan raden we je aan om een account aan te maken bij Bitvavo.

Waar Cardano coin kopen?

Cardano is te koop via verschillende brokers. Wij raden je echter aan om deze cryptomunt aan te schaffen bij Bitvavo. Dit is een volledig Nederlandstalige broker waarbij je de minste transactiekosten betaald. 

Daarnaast is het ook een gebruiksvriendelijke broker en het aanschaffen van je cryptomunten is een fluitje van een cent. Ook heb je gewoon de mogelijkheid om je wallet op te laden via IDEAL. 

Hieronder samenvattend nog even de voordelen:

  • Goedkoopste broker
  • Volledig Nederlandstalig
  • Betalen met IDEAL
  • Mogelijkheid om cryptomunten te staken
  • Snelle transacties

Cardano kopen? Maak hier je account aan bij Bitvavo en betaal tot €1000 niets aan transactiekosten!

Eerst meer weten over Bitvavo? Check dan hier onze Bitvavo review.

Wat is jouw Cardano koers verwachting? 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *