Ethereum koers verwachting

ethereum koers verwachtingBenieuwd naar de Ethereum koers verwachting? In deze tekst gaan we kijken naar de algemene verwachtingen omtrent de Ethereum koers op de korte en lange termijn. Ook leggen we je uit wat Ethereum eigenlijk is en waar je deze populaire cryptomunt het beste kunt aanschaffen als je dat zou willen.

Wat is Ethereum?

Ethereum is in 2014 geprogrammeerd door Vitalik Buterin, een Russische programmeur.  Hij wilde een nieuw netwerk creëren dat gebruik zou maken van de welbekende blockchaintechnologie.

Met Ethereum kun je zonder dat je een eigen server of netwerk nodig hebt applicaties draaien. Deze programma’s worden dan over het hele Ethereum netwerk verspreid. Deze applicaties worden ook wel ”dapps” genoemd, dit staat voor ”Decentralized apps” of in het Nederlands: gedecentraliseerde apps.

Het voordeel hiervan is dat het zo goed als vrijwel onmogelijk is om deze applicaties offline te kunnen halen. Dit maakt dat het betrouwbaar is omdat er geen manipulatie of censuur mogelijk is van allerlei instanties (denk aan een overheid of bank).

De blockhain technologie maakt het mogelijk dat er geen instanties of tussenpersonen meer nodig zijn. Alles wordt automatisch gecheckt door andere computer over de hele wereld in het netwerk.

Maak hier je account bij Bitvavo en betaal voor de eerste €1000 geen handelskosten!

Ethereum vs Bitcoin

Mensen die in de cryptowereld zitten zullen zowel de Bitcoin als Ethereum kennen. Mocht je echter niet zo in het wereldje thuis zijn dan zul je misschien van Ethereum nog nooit gehoord hebben.

Bitcoin wel, daar heeft iedereen wel van gehoord.

Eigenlijk kun je Bitcoin en Ethereum niet vergelijken. Hoewel beide cryptomunten natuurlijk gelijkenissen vertonen verschillen ze als uiteindelijk doel fundamenteel van elkaar.

Bitcoin werd opgericht als een gedecentraliseerd betalingssysteem als alternatief voor het huidige gecentraliseerde en gecontroleerde financiële systeem dat we nu kennen.

Ethereum kun je zien als een netwerk dat is ontwikkeld om gedecentraliseerde apps (ook wel DAPP’S) en smart contracts op te laten draaien.

Dit zijn natuurlijk 2 totaal verschillende doelen.

ethereum

Ethereum koers verwachting

In het begin van het jaar 2021 kon je Ethereum kopen rond de prijs van rond de €900. Wanneer je de coin nu wil aanschaffen dan betaal je op het moment van schrijven zo’n €2800 voor 1 Ether (coin van Ethereum)

De prijs is dus alleen dit jaar al meer dan 3x over de kop gegaan. Het is dan ook geen onlogische gedachte die je kunt hebben door te denken dat je nu te laat bent om in te stappen.

Wat we echter niet moeten vergeten is dat de hele cryptomarkt eigenlijk nog in de kinderschoenen staat, en dat je er op dit moment nog relatief vroeg bij bent.

De algemene verwachting is namelijk dat de cryptomunten nog veel meer gaan stijgen en dat we de huidige records binnen niet al te lange tijd zullen worden verbroken.

De Ethereum koers verwachting die veel genoemd wordt is een prijs van rond de $10.000. Dit is ook weer ruim 3x de prijs van wat de prijs op dit moment is.

Het blijven echter voorspellingen en dat ze uit zullen komen is natuurlijk niet zeker.

Wie echter dacht dat Ethereum aan het begin van het jaar 2021 duur was zal daar nu ook wel anders over denken. Om nog niet eens te spreken over de prijs van Ether 6 jaar geleden (€0.55 per Ether).

Check hieronder de huidige live koers van Ethereum:

 

Waar Ethereum kopen?

Mocht je Ethereum willen kopen dan is er wat ons betreft één exchange die er uitspringt en dat is Bitvavo. Je kunt hier gemakkelijk met IDEAL betalen en de kosten die je betaald zijn ook laag.

Je betaald maximaal 0,25% per aan- of verkoop van je cryptomunten. Daarnaast is het platform volledig Nederlandstalig en erg gemakkelijk te begrijpen.

Je hoeft trouwens niet direct één Ether te kopen maar je kunt al vanaf €5 een gedeelte Ethereum kopen.

Cryptomunten kopen gaat letterlijk met 1 muisklik en je hebt direct je munten in je bezit. Ook het verkopen werkt op deze manier.

We hebben uiteraard ook het uitbetalen getest en dit ging ook erg snel. Zo hebben we een gedeelte van de Ethereum coins verkocht en dit laten uitbetalen, het geld stond binnen een uur al op onze tegenrekening!

Koop Ethereum via deze link bij Bitvavo en betaal voor de eerste €1000 geen handelskosten!

Eerst meer lezen over Bitvavo? Check hier onze Bitvavo review. 

Ethereum staking

Ether is één van de munten die je kunt ”staken” bij Bitvavo. Dit houdt in dat je een vergoeding krijgt voor het vasthouden van je Ether coins.

Op het moment van schrijven staat het staking percentage van Ethereum op 1,01%. Je krijgt dus als het ware gratis Ether coins wanneer je deze in je bezit blijft houden. 

1,01% lijkt misschien niet veel maar als je dit vergelijkt met de huidige rentepercentages die je nu op je bankrekening ontvangt dan is het toch fors hoger. 

Wat ons betreft is dit toch een leuk extraatje waar je verder niets voor hoeft te doen. 

Wat is jullie Ethereum koers verwachting? 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *