Geld verdienen met WordPress

Geld verdienen met WordPressWil jij geld verdienen met WordPress maar weet je niet hoe je dit aanpakt of ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden om geld te verdienen met WordPress?

Geld verdienen met WordPress is niet moeilijk maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten.

In dit artikel kom je meer te weten over de mogelijkheden om geld te verdienen met WordPress in combinatie met affiliate marketing.

 

Wat is WordPress?

WordPress is een tool die gebruikt word voor het maken van websites. WordPress is een toegankelijke en één van de meest eenvoudige manieren om een website te bouwen.

Het grote voordeel van WordPress is dat je geen verstand hoeft te hebben van websitecodes of programmeren om een goede website te maken.

De Layout van WordPress lijkt heel erg op het werken met Microsoft Word. Dit is een voordeel omdat veel mensen al bekend zijn met het menu en de structuur als ze aan de slag gaan met WordPress.

1 op de 3 websites die zijn te vinden in Google zijn gebouwd met WordPress. Hierdoor is WordPress veruit de meest gebruikte tool om een website te maken.

Geld verdienen met WordPress is een uitstekende combinatie met affiliate marketing en dat is waar we ons dit artikel op gaan focussen.

We laten je zien hoe je geld kunt verdienen door een goede blogwebsite te maken.

Bepaal waar je over gaat bloggen

blogberichten schrijven voor je website

 

Voordat je begint met je blogwebsite is het belangrijk dat je wéét waar je over wilt gaan schrijven. Het beste kun je een onderwerp kiezen die dicht bij je staat of waar je gepassioneerd over bent,

Ook is het belangrijk om je af te vragen of er geld te verdienen valt in de niche(dit is waar je over gaat schrijven). Je kunt dat bepalen door zoekwoordonderzoek te doen(bijvoorbeeld met Ubersuggest). Met deze tool kun je zien hoe vaak mensen per maand op zoek zijn naar een bepaalde zoekterm.

Ook is het belangrijk dat je kijkt naar hoe veel concurrentie er op een bepaalde zoekterm is. Zeker in het begin is het aan te raden om zoektermen te kiezen waar er minder concurrentie is.

Als je bijvoorbeeld een website wil beginnen over hoe je het beste kunt afvallen dan kun je er voor kiezen om te gaan schrijven voor het zoekterm ”afvallen”. Dit is echter een algemeen zoekterm waar duizenden websites al op worden gevonden en waar je dus minder goed op kunt ”scoren in Google”.

Beter is om bijvoorbeeld te kiezen voor de zoekterm ”afvallen door hardlopen”. Dit is een specifiekere zoekterm waar minder concurrentie op te vinden is.

De zoekterm ”afvallen” noemen we een short tail zoekwoord. De zoekterm ”afvallen door hardlopen” word een long tail zoekwoord genoemd.

 • Als we gaan kijken naar hoeveel mensen zoeken naar de zoekterm ”afvallen” zien we dat er 33.100 keer per maand op word gezocht.
 • De zoekterm ”afvallen door harlopen” word door 590 mensen per maand in Google gezocht.

Je ziet dat er een enorm verschil is tussen mensen die zoeken op ”afvallen” en de mensen die zoeken op ”afvallen door hardlopen”

Echter is het beter om te kiezen voor ”afvallen door hardlopen” omdat daar minder concurrentie op te vinden is. Kort gezegd kun je hier makkelijker mee gevonden worden in Google.

WordPress installeren

Nu je de niche en je zoekwoorden hebt bepaald is het tijd om WordPress te gaan installeren op je website. Heb je nog geen domeinnaam en webhosting? Deze kun je gemakkelijk aanschaffen via Neostrada of Versio.

Het aanschaffen van je domeinnaam en webhosting wijst zich allemaal vanzelf en het is vrij eenvoudig. Mocht je er toch niet uitkomen neem dan gerust contact op met de mensen van Neostrada of Versio. Ze helpen je graag verder waardoor je snel weer verder kunt.

Als je je domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft dien je natuurlijk WordPress te installeren.

Het installeren van WordPress is ook een fluitje van een cent. Je hebt bij aanschaf namelijk een mail gekregen waardoor je kunt inloggen in je ”cpanel”. Hier kun je allerlei dingen voor je website instellen maar daar hoef je verder niets mee te doen.

Het enige wat je hoeft te doen is op het WordPress logo te drukken en deze te installeren op je website.

wordpress installeren

 

Schrijf goede geoptimaliseerde teksten op je website

Nu je WordPress hebt geïnstalleerd kun aan de slag om je teksten te schrijven. Je kunt inloggen aan de ”achterkant van je website” door naar je website te gaan om er vervolgens /wp-admin achter te plaatsen.

In het geval van deze website dienen we dus te gaan naar www.geldverdienenvanuithuis.nl/wp-admin.

Als je bent ingelogd op de achterkant van je website dan ga je naar ”berichten” en dan kies je voor ”nieuw bericht”. Hier kun je jouw blogberichten posten.

Als je je teksten schrijft is het belangrijk dat je denkt aan de volgende dingen:

 • Vermeld je zoekwoord waar je op gevonden wil worden regelmatig in je tekst. Overdrijf dit echter niet! Door de Yoast SEO plugin te installeren kun je je teksten laten beoordelen op belangrijke punten
 • Weet wat je doelgroep is en schrijf blogs waar je doelgroep iets aan heeft.
 • Schrijf goede teksten! Onthoud dat je teksten schrijft voor mensen en niet voor zoekmachines. 
 • Zorg er voor dat je afbeeldingen/video’s gebruikt op je website. Deze afbeeldingen dien je te optimaliseren voor Google. 
 • Optimaliseer ook de SEO titel(dit is de titel van je website die mensen zien staan bij Google) meta omschrijving(dit is de korte tekst die mensen onder je website zien staan bij Google)  en vermeld hier bij voorkeur ook het zoekwoord in waar je op gevonden wil worden. 
 • Weet wat de ”problemen” zijn van je doelgroep en schrijf vanuit het probleem naar de oplossing voor het probleem.
 • Zorg er voor dat je regelmatig blijft posten!(bij voorkeur minimaal 1x per week)

Door regelmatig goede geoptimaliseerde teksten te schrijven kom je steeds hoger in Google te staan zodat je bezoekers gaat krijgen voor je website!

logo van Google

Affiliate product en affiliate programma kiezen

Je wilt natuurlijk geld verdienen met WordPress en een mooie manier om dit te doen is door producten te promoten. Geld verdienen door producten te promoten in ruil voor commissie noemen we ”Affiliate marketing.

Je kunt je aanmelden bij verschillende affiliate programma’s en we zullen de populairste even bespreken.

 • Daisycon
 • Paypro
 • Awin

Aanmelden bij deze affiliate programma’s is gratis en we zullen ze even kort bij langs gaan.

Daisycon: Op het affiliate platform van Daisycon vind je grote bedrijven als: AliExpress, Ohra, Zalando, NHA, Nuon, Yarden, T-mobile en nog veel meer van dit soort grote bedrijven.

Daisycon is dus een goede keuze als je bekende merken en producten wil gaan promoten. Bij Daisycon heb je echter wel eerst toestemming nodig om te mogen promoten met je website. Wanneer jij echter een normale website hebt zal het geen probleem worden om deze merken te mogen promoten.

PayPro bestaat voornamelijk uit e-books en online trainingen. De producten die je kunt promoten zijn waarschijnlijk voor jou wat onbekender maar de commissie die je verdiend bij een verkoop ligt vaak een stuk hoger.  Wij raden je dan ook aan(zeker in het begin) om aan de slag te gaan met PayPro, ook omdat PayPro zeer gebruiksvriendelijk is!

Meer informatie: Check onze geschreven pagina voor meer informatie over PayPro.

Awin heeft ook veel bekende bedrijven die je kunt promoten. bij Awin vind je onder andere bedrijven als: De Bijenkorf, Centraal beheer, Univé, Consumentenbond en nog veel meer van dit soort grote spelers die je kunt promoten.

Geld verdienen met WordPress? Maak het jezelf niet te moelijk!

Het is natuurlijk leuk om te lezen dat je geld kunt verdienen met WordPress maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf mee aan de slag te gaan.

Je kunt er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan en gewoon te beginnen maar wij raden je aan om aan de slag te gaan met de Affiliate Marketing Revolutie.

Geld verdienen met WordPress is een stuk gemakkelijker als je weet waar je precies op moet letten en weet wat je moet doen. De Affiliate Marketing Revolutie is een stap voor stap online videocursus die je precies laat zien wat je wél en niet moet doen om succesvol te worden.

Meer informatie? Ontdek hier onze Affiliate Marketing Revolutie review.

Veel succes met geld verdienen met WordPress!

geld verdienen op het internet

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *