Investeren in vastgoed met weinig geld

investeren in vastgoed met weinig geldOver het algemeen wordt aangenomen dat je veel geld nodig hebt om in vastgoed te investeren. Een compleet huis kopen om deze vervolgens te verhuren, daar heb je inderdaad wel een aardig bedrag voor nodig.

Er zijn gelukkig ook alternatieven en in dit artikel laten we je zien hoe je prima kunt investeren in vastgoed met weinig geld.

Waarom investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed om het vervolgens te verhuren is een goede manier om maandelijks een cashflow te ontvangen. Elke maand ontvang je ”gratis” geld van je huurders en dit zorgt voor een inkomen.

Doordat de huizenprijzen enorm zijn gestegen en de huurprijzen onder druk zijn komen te staan is het echter steeds moeilijker geworden om een goed rendement te behalen.

Daarnaast heb je voor het kopen van een huis een behoorlijke portefeuille nodig en dit is voor de meeste mensen niet weggelegd. Gelukkig betekend dit niet dat het investeren in vastgoed voor de meeste mensen niet meer haalbaar is.

Er bestaan meerdere opties waardoor je nog steeds een goed rendement kunt behalen.

Investeren in garageboxen

Een van de manieren om te investeren in vastgoed met weinig geld is door te gaan investeren in garageboxen. Garageboxen kosten een stuk minder geld in aanschaf dan bijvoorbeeld een woning.

De laatste jaren is de vraag naar garageboxen enorm gestegen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een kleinschalige bedrijfsruimte waar men veilig kunt werken en waar ze op ieder moment bij kunnen.

investeren in garageboxen

Wat kost een garagebox gemiddeld?

De prijzen van een garagebox zijn afhankelijk van verschillende factoren. De ene garagebox is natuurlijk groter dan de andere. Ook de locatie en de faciliteiten in de unit spelen een rol bij de aanschafwaarde.

Bij het investeren in een garagebox moet je al snel denken aan een minimaal investeringsbedrag van €10.000.

Voor de één is dit natuurlijk nog te veel geld om te investeren terwijl het voor de ander een bedrag is wat ze makkelijk kunnen investeren. Dit is voor iedereen verschillend.

Wel is het duidelijk dat het verschil met bijvoorbeeld het kopen van een huis enorm is ten opzichte van een garagebox. Voor de meeste mensen is dit dan ook interessantere en een realistischere optie.

 

Welk rendement levert een garagebox op?

Één van de belangrijkste vragen bij het investeren in vastgoed is natuurlijk: Welk rendement kan ik verwachten? Je koopt namelijk toch een beleggingspand om er uiteindelijk winst uit te halen.

Het netto rendement wat je jaarlijks kunt verwachten als je investeert in een garagebox is zo’n 6%-8%. Een serieus rendement en wat ons betreft een goed alternatief voor de spaarrekening dat helaas vandaag de dag niets meer oplevert.

rendement op investeren in garageboxen

Waar moet ik beginnen?

Wanneer je besloten hebt om te willen investeren in garageboxen dan is het tijd om informatie te gaan verzamelen. Ben je al een beetje bekend in het vastgoedwereldje en weet je waar je op moet letten en wat er allemaal bij komt kijken wanneer je een garagebox aanschaft?

Zo ja, dan kun je prima zelf je informatie verzamelen en zelfstandig aan de slag.

Mocht je wel wat hulp kunnen gebruiken dan is de videotraining ”De Cashflowbox” misschien wel iets voor jou. Dit is een complete training met alle kennis die je nodig hebt om te kunnen starten met het investeren in garageboxen.

De Cashflowbox

De cashflowbox wordt gegeven door Sandra Aagenborg. Samen met haar man heeft Sandra besloten hun vermogen te willen investeren in garageboxen.

Makkelijk ging het echter niet. Dure adviseurs en het gebrek aan informatie zorgden ervoor dat ze veel tijd en geld kwijt waren.

Dit heeft Sandra doen besluiten om een videocursus te maken met alle informatie die je nodig hebt als je wilt investeren in garageboxen.  Het doel van de cashflowbox videotraining is om jou uiteindelijk veel geld en tijd te laten besparen.

Wat leer je in de de Cashflowbox videotraining?

De Cashflowbox training bestaat uit 10 video’s en hieronder geven we je een beknopt overzicht wat je in deze video’s kunt verwachten.

  1. In de eerste videotraining leer je wat de voor- en nadelen zijn van zowel nieuwe als bestaande garageboxen, hoe begin je en met welke scenario’s dien je rekening te houden?
  2. In deze video neemt Sandra je mee bij haar eigen zoektocht naar een garagebox op Funda Business. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bestaande box op Funda en wat zijn de risico’s?
  3. De zoektocht naar een nieuwe garagebox staat centraal in deze video.
  4. Je wil natuurlijk rendement behalen. Hoe bereken je dit rendement precies en welke basisbegrippen moet je kennen?
  5. Video 5 staat in het teken van het verkleinen van je risico’s. Hoe voorkom je leegstand of illegale praktijken in je box en hoe ga je om met eventuele wanbetalers?
  6. Wat is het verschil tussen je garagebox actief of passief te laten verhuren? Welke verschillen zijn er dan in rendement?
  7. Video 7 staat in het teken van de BTW. Hoe regel je een BTW nummer en hoe maak je binnen 30 seconden een factuur?
  8. Snel je kwartaalaangifte BTW regelen binnen een paar minuten. Hoe bespaar je dure accountantskosten?
  9. In deze video laar Sandra je alles zien over box 3 van de belastingdienst. Ook legt ze je een stukje uit over de WOZ waarde en hoe je deze het beste kunt inschatten.
  10. Wil je je aangeschafte garagebox verkopen? Hoe doe je dit en zit er verschil in of je het aan een particulier of een belegger verkoopt?

 

Investeren in vastgoed met weinig geld (optie 2)

Zoals eerder in dit artikel gezegd is het investeren in garageboxen een stuk realistischer voor de meeste mensen dan het investeren in bijvoorbeeld een huis. Je hebt veel minder geld nodig en je kunt toch mooie rendementen behalen.

We snappen echter ook dat niet iedereen zomaar minimaal €10.000 heeft om te investeren. Daarom hebben we hieronder een alternatief voor je als je wil investeren in vastgoed met weinig geld.

Samen in geld

Sameningeld.nl is een platform waar je met meerdere personen kunt investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. Op het platform staan verschillende projecten die nauwkeurig gecontroleerd zijn. Het geld dat je investeert leen je uit aan een geldvrager voor de aankoop, herfinanciering of renovatie van een huis.

Voor elke project kun je de geldvrager uitvoerig controleren. Wat is zijn/haar huidige woonsituatie? Wat is zijn beroep en zijn/haar financiële situatie? Hoeveel huur word er gevraagd voor het project? Is dit realistisch? Je kunt het allemaal inzien en beoordelen.

Je kunt al investeren vanaf €250.00 per project en dit kun je in verschillende schijven doen(afhankelijk van hoeveel risico je wil lopen op het project). Het gemiddelde rendement dat je kunt behalen is 5,27% netto.

Interessant? Ga voor meer informatie naar sameningeld.nl.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken hoe je geld kunt verdienen door het investeren in garageboxen. We hebben je laten zien hoe je toegang kunt krijgen tot het investeren in vastgoed met een beperkt budget.

Ook hebben we je een alternatief laten zien als je niet over de financiële middelen beschikt voor de aanschaf van een garagebox. Zo zie je maar dat je met een relatief bescheiden bedrag toch toegang kunt krijgen tot de vastgoedwereld.

Veel succes met het opbouwen van je vastgoed portefeuille!

 

 

 

 

 

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *