Wat is Sorare

wat is sorare

 

Duik in de wereld van Sorare: waar fantasy football en blockchain samenkomen! In deze tekst ontdek je alles wat je moet weten over Sorare.

Van het verkennen van de betoverende spelervaring en het begrijpen van de werking van het platform tot het ontdekken van de verschillende soorten kaarten en competities.

Wat is Sorare?

Sorare is een online platform waar je digitale voetbalkaarten kunt verzamelen en ermee kunt spelen. Het werkt als een spel waarbij je spelerskaarten van echte voetballers kunt verzamelen en je eigen teams kunt samenstellen. Je kunt deze teams gebruiken om virtuele wedstrijden te spelen tegen andere spelers op het platform.

Het unieke van Sorare is dat de spelerskaarten gebaseerd zijn op echte voetballers en hun prestaties in echte wedstrijden. Elke kaart heeft statistieken die gebaseerd zijn op hoe goed de speler in het echt speelt. Je kunt je teams samenstellen op basis van deze spelerskaarten en punten verdienen op basis van de werkelijke prestaties van de spelers.

Wat Sorare interessant maakt is dat het gebruikmaakt van blockchain-technologie. Dit betekent dat de kaarten veilig en uniek zijn en dat je ze ook kunt verhandelen met andere spelers. Het maakt gebruik van een speciale technologie genaamd Ethereum blockchain om ervoor te zorgen dat de kaarten echt en eigendom zijn van de spelers.

Sorare is populair geworden omdat het voetbalfans de kans geeft om te verzamelen, spelen en concurreren met digitale voetbalkaarten. Het biedt een leuke en interactieve ervaring voor spelers en heeft een groeiende gemeenschap van enthousiaste deelnemers.

 

hoe werkt sorareHoe werkt Sorare?

Je begint met het verzamelen van digitale kaarten van echte voetballers. Met deze kaarten kun je je eigen team samenstellen en deelnemen aan competities tegen andere spelers.

Je selecteert voor elke competitie waar je aan mee wil doen 5 spelers. Dit team moet bestaan uit: 1 keeper, 1 verdediger, 1 middenvelder en 1 aanvaller. Daarnaast kies je nog een extra speler en dit mag een verdediger, middenvelder of aanvaller zijn. Dus geen keeper.

Tijdens echte voetbalwedstrijden verdienen je spelers punten op basis van hun prestaties.

Als je team goed presteert en je veel punten hebt verzameld kun je prijzen winnen. Je kunt ook je kaarten verhandelen op de marktplaats in Sorare waardoor je je collectie kunt uitbreiden of waardevolle kaarten kunt kopen en verkopen.

Wat Sorare speciaal maakt is dat de kaarten geregistreerd zijn op de blockchain. Dit betekent dat ze veilig en uniek zijn en dat je volledige controle hebt over je kaarten. Je kunt ze verhandelen zonder tussenkomst van anderen.

Sorare biedt een leuke en interactieve manier om betrokken te raken bij voetbal en verzamelen. Het heeft een groeiende gemeenschap van enthousiaste spelers die genieten van het spel en de competitie.

 

Sorare soorten kaaren

Bij Sorare zijn er verschillende soorten kaarten beschikbaar die je kunt verzamelen en gebruiken om teams samen te stellen. Hier een overzicht van de verschllende kaarten:

 1. Common Cards: Dit zijn de basisversies van de spelerskaarten. Dit zijn gratis kaarten waarmee je kunt deelnemen aan verschillende gratis competities. Met deze kaarten heb je een mooie manier om kennis te maken met het spel. Je kunt meedoen aan gratis competities en als je heel goed scoort kun je limited kaarten winnen.
 2. Limited cards: Dit zijn de goedkoopste kaarten die geld waard zijn.  Je kunt deze kaarten herkennen aan de gele kleur. Met deze limited kaarten kun je meedoen aan limited competities en prijzen winnen. Per seizoen worden van deze kaarten 1000 per speler uitgegeven door Sorare.
 3. Rare cards: Dit zijn kaarten die je kunt herkennen aan de rode kleur. Van deze kaarten worden er per seizoen 100 stuks uitgegeven per speler door Sorare. Omdat er minder kaarten beschikbaar zijn van deze soort zijn ze meer geld waard dan de limited kaarten. Met deze kaarten kun je meedoen aan rare competities en daar ook rare kaarten mee winnen.
 4. Super rare cards: Super rare kaarten zijn weer een stuk zeldzamer dan de rare kaarten. Per speler word er van deze kaarten slechts 10 stuks uitgeven door Sorare per jaar. Deze kaarten zijn dan ook weer meer waard dan de Rare kaarten. Met deze kaarten kun je meedoen aan super rare competities en daarmee ook super rare kaarten winnen. Je kunt deze kaarten herkennen aan de blauwe kleur.
 5. Unique cards:  Dit zijn de meest zeldzame kaarten van Sorare. Van deze kaarten worden slechts 1 per speler per jaar uitgegeven door Sorare. Met deze kaarten kun je meedoen aan unique competities en daarmee unieke kaarten winnen. Deze kaarten zijn te herkennen aan de zwarte kleur.

 

Hoe koop je Sorare kaarten?

Het kopen van Sorare kaarten kan op 2 verschillende manieren. Dit kan via de ‘manager sales en ‘new card auctions’. Als je kaarten koop via de manager sales dan koop je kaarten van andere spelers op het platform. 

Andere manager zetten hun kaart te koop en jij kunt het voor die prijs direct overnemen. Je kunt echter ook de onderhandelingen ingaan en een bod plaatsen om de kaart proberen voor minder op te pikken.

Wanneer je kaarten aanschaft via de new card auctions dan koop je nieuwe kaarten die door Sorare op het platform zijn gebracht. Dit werkt via een biedingssysteem. Ben jij de hoogste bieder aan het einde van de tijdslimiet dan is de Sorare kaart van jou.

Maak hier je Sorare account aan en krijg 1 gratis limited speler wanneer je 5 spelers aanschaft via de New Card Auctions!

Verschillende Sorare competities

Als je Sorare speelt kun meedoen aan verschillende competities. We zullen per soort kaart uitleggen aan welke competities je mee kunt doen zodat je een goed voerzicht hebt. Voor elke competitie selecteer je 5 spelers( 1 keeper, 1 verdediger, 1 middenvelder, 1 aanvaller en nog een extra speler).

 

Common competities:

We beginnen met de common competities waaraan je kunt meedoen. Aan deze competities kun je gratis meedoen. Op dit moment zijn er 6 competities waaraan je kunt meedoen. Dit betreft de Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Serie A en de MLS.

Voor elk van deze competitie krijg je een bepaald budget en probeer je een team te selecteren die de meeste punten kan scoren. Krijg je het voor elkaar om in de top 200 te komen? Dan ontvang je een limited kaart.

 

 

Limited competities:

Voor deze competities heb je limited kaarten nodig die je moet aanschaffen of die je hebt gewonnen in de common competities. Je kunt met de limited kaarten meedoen aan de volgende competities:

All Star Limited: In deze competitie kun alle limited spelers gebruiken.

Cap 220 Limited: alle limited kaarten kun je hier gebruiken. Je hebt alleen te maken met een limiet. In deze competite mogen je spelers bij elkaar opgeteld niet hoger hebben gescoord dan 220 punten over de laatste 15 wedstrijden.

Cap 240 Limited: Vergelijkbaar met de cap 220 alleen zonder mogelijkheid om een common speler te gebruiken. Logischerwijs is de limiet in deze competitie 240. Naaste de prijzen kun je hier ook voor de treshold spelen. Later in de tekst meer hierover.

Cap 270 Limited: Deze competitie is vergelijkbaar met de Cap 220 en Cap 240 alleen dan met een limiet van 270. In deze competitie mag je alle limited kaarten gebruiken en je kunt limited kaarten winnen. Het interessante aan deze competitie is dat de als je heel goed weet te scoren je Rare kaarten kunt winnen.

Champion Europe Limited: Alleen spelers te gebruiken in de top 5 competities.

Champion Europe Limited Pro: Competitie met spelers uit de top 5 competities met de mogelijkheid 2 rare kaarten te gebruiken.

Challenger Europe Limited: In deze competitie mag je alle spelers gebruiken behalve de spelers uit de top 5 competitites.

Champion America Limted: Hier kun je meedoen met limited kaarten uit de competities in Noord en Zuid Amerika.

Champion Asia Limited: Vergelijkbaar met de Champion America maar dan met spelers uit Azië.

MLS Pro: Competitie waarin je spelers selecteert die in de Amerikaanse MLS(Major Soccer League) spelen.

Under 23 Limited: Hier kun je alleen spelers selecteren die 23 of jonger zijn.

 

 

Rare competitities

Je kunt met Rare kaarten meedoen aan de volgende competities:

All Star Rare: Alle rare kaarten te gebruiken, geen limiet.

All Star Rare Pro: In All Star Rare pro kun je alle rare kaarten gebruiken. Je hebt in deze competitie ook de mogelijkheid om 2 super rare kaarten te gebruiken.(deze krijgen een hogere bonus dan de rare kaarten).

Cap 220 Rare: Vergelijkbaar met de limited competitie maar dan met rare kaarten.

CAP 240 Rare: Te vergelijken met de limited competitie. In plaats van de $5,00 treshold die je kunt verdienen in de limited versie van deze competitie kun je hier liefst $50,00 verdienen als je minimaal 250 punten scoort.

Cap 270 Rare: Vergelijkbaar met de limited versie. De bovenste plekken winnen hier een Super Rare kaart.

Challenger Europe Rare: In deze competitie kun je alle spelers gebruiken buiten de top 5 competities.

Champion Europe Rare: Competitie met spelers uit de top 5 competities.

Champion Europe Rare Pro: Hetzelfde als bovenstaande competitie maar dan met mogelijkheid 2 super rare in te zetten.

Challenger Europe Rare Pro: Hetzelfde als Challenger Europe Pro competitie. Alleen heb je de mogelijkheid om 2 super rare kaarten te gebruiken die ook meer bonus krijgen.

Champion America Rare: Competitie met rare kaarten uit de competities in Noord en Zuid Amerika.

Under 23 Rare: League met spelers die 23 jaar of jonger zijn.

Champion America Rare Pro: Hetzelfde als de Champion America Rare alleen dan met de mogelijkheid 2 super rare kaarten te gebruiken.

Under 23 Rare Pro: Vergelijkbaar met Under 23 Rare plus mogelijkheid 2 super rare kaarten.

Champion Asia Rare: Competitite waarin je spelers gebruikt die in de Aziatische competities spelen.

Champion Asia Rare Pro: Te vergelijken met bovenstaande competitie alleen met de mogelijkheid 2 super rare kaarten te gebruiken.

 

 

Super Rare competities:

Challenger Europe Super Rare: Alle spelers te gebruiken behalve de top 5 competities.

Champion Europe Super Rare: Competitie met spelers uit de top 5 competities.

Champion America Super Rare: Alle spelers te gebruiken uit Noord en Zuid Amerika.

All Star Super Rare: Competitie waarin je alle spelers kunt gebruiken.

Under 23 Super Rare: onder 23 spelers competitie.

Cap 220 Super Rare: Vergelijkbaar met de limited en rare versie maar dan met super rare kaarten.

Cap 240 Super Rare: Te vergelijken met de limited en rare competitie. Alleen wanneer je hier 250 punten of meer haalt win je de treshold van $200,00

Cap 270 Super Rare: Hetzelfde als de limted en rare versie maar dan met super rare kaarten.

 

 

Unique competities:

De Unique competities zijn te vergelijken met de limted en rare competities. Hier gebruik je unique kaarten en dit zijn de duurste kaarten op de markt. Wel interessant om te vermelden is dat als je in de CAP 240 Unique 250 punten of meer haalt dan je dan de treshold wint van $500,00.

Wanneer de meeste competities actief zijn dan zijn er ongeveer 8 a 10 speelronden per maand. Mocht jij het voor elkaar weten te krijgen om in alle 8 a 10 gevallen de treshold te bereiken dan levert dit je in de maand $4000,00-$5000,00 op.

Als je in de helft van de gevallen de treshold bereikt heb je natuurlijk nog steeds een mooi maandelijks bedrag. Nogmaals, de unique kaarten zijn erg duur maar mocht het geen probleem voor je zijn dan kan deze competitie natuurlijk heel interessant zijn.

 

 

Mixed competitites

Naast de common, limited, rare en unique heb je ook nog de zogeheten mixed competities. Dit zijn speciale competities waarbij je vaak verschillende kaarten met elkaar kunt combineren.

Zo heb je bijvoorbeeld een competitie waarbij je 1 limited, rare of super rare kaart gebruikt en de rest aanvult met common(gratis) kaartjes. Dit is vooral interessant wanneer je net begint met Sorare.

Ook heb je speciale competities waarbij je bijvoorbeeld een shirt of een wedstrijdbezoek kunt winnen.

Ook beginnen met Sorare? Maak hier je account aan en ontvang een gratis limited kaart bij het aanschaffen van 5 kaarten via de New Card Auctions!

Wat is Sorare treshold?

Wat is Sorare treshold? We hebben het eerder al even benoemd maar misschien is het toch even handig om hier wat dieper op in te gaan. In de CAP 240 competites kun je de zogeheten tresholds winnen.

Dit betekend dat wanneer jij het voor elkaar weet te krijgen een bepaalde score te behalen je verzekerd bent van een bedrag dat je wint. In de CAP 240 competities die zowel beschikbaar is voor de limited, rare, super rare en unique competities kun je meespelen voor de trehsold.

Je selecteert in deze competitie 5 spelers die over de laatste 15 wedstrijden gezamelijk niet meer dan 240 punten hebben behaald. Weet jij het voor elkaar te krijgen om minimaal 250 punten te behalen dan heb je de treshold bereikt.

sorare treshold

Er zijn verschillende tactieken die je kunt gebruiken om deze treshold makkelijker te kunnen bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld een speler gebruiken die na lang geblesseerd te zijn geweest terugkomt van een blessure. Zijn gemiddelde over de laatste 15 wedstrijden zal in dit geval 0 zijn waardoor je voor vier andere spelers nog steeds het budget van 240 punten hebt.

In deze competities is het dus van belang dat je creatief bent en de juiste spelers selecteert. Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om gewoon 5 spelers te selecteren om vervolgens te hopen dat ze minimaal 250 punten behalen. De kansen zijn dan waarschijnlijk kleiner dat je de treshold zult behalen.

Hier nog even een overzicht wat je wint als je de treshold behaalt in de CAP 240 van de verschillende competitites:

 1. limited: $5,00 bij een score van 250 of hoger
 2. Rare: $50,00 bij een score van 250 of hoger
 3. Super rare: $200,00 bij een score van 250 of hoger
 4. Unique: $500,00 bij een score van 250 of hoger

 

geld verdienen met sorareGeld verdienen met Sorare

Wat is Sorare zonder de mogelijkheid om er geld mee te verdienen? Natuurlijk is het leuk om kaarten te verzamelen maar je speelt natuurlijk de competities om er uiteindelijk geld mee te verdienen. Je kunt dit op verschillende manieren doen.

Hier hebben we wat Sorare tips om geld te verdienen:

Geld verdienen door rewards te winnen

Het klinkt logisch, en misschien ook een beetje flauw, maar door rewards te winnen kun je op termijn aardig wat geld verdienen met Sorare.

Vooral als je het voor elkaar weet te krijgen om bij de bovenste plaatsen te eindigen dan kan het flink aantikken.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en je hebt vaak ook een aardig budget nodig om de beste spelers te kunnen selecteren. Of je moet uiteraard geluk hebben dat je met een goedkoper team hoog weet te scoren, dit is natuurlijk ook niet onmogelijk.

 

Speel in op Transfers

Een andere manier om geld te kunnen verdienen op Sorare is om in te spelen op transfers. Als een speler van bijvoorbeeld Real Madrid een transfer maakt naar een club in de MLS zie je vaak dat de prijs van de betreffende speler omhoog schiet.

Dit komt natuurlijk omdat over het algemeen het niveau van de MLS beduidend minder is dan het niveau van La Liga.

Naar alle waarschijnlijkheid is het voor de speler dan ook makkelijker om hogere scores te behalen en dit maakt het voor Sorare spelers interessant om deze speler aan te schaffen. De vraag zal dus toenemen en dit zorgt er voor dat de prijs omhoog gaat.

Ben je er vroeg bij en weet je dat een speler vertrekt? Dan kun je hier op inspelen.

 

Koop geblesseerde spelers

Het klinkt misschien een beetje vreemd omdat je weinig hebt aan een geblesseerde speler omdat je hem niet op kunt stellen.

Maar het kopen van geblesseerde spelers kan flink lonen. Je ziet vaak dat de prijs van een geblesseerde speler drastisch naar beneden gaat omdat Sorare spelers deze niet meer willen hebben en er snel van af willen.

Dit is een kans voor jou.

Vaak zie je namelijk dat als dezelfde speler fit aan het worden is en weer in het team komt en minuten gaat maken dat de prijs weer omhoog gaat. Sorare spelers willen hem weer gebruiken voor hun team en in hun opstellingen.

Door een geblesseerde speler te kopen op het moment dat de prijs laag staat, en vervolgens te verkopen wanneer deze weer in waarde stijgt kun je geld verdienen.

 

Speel voor de Treshold

Zoals eerder besproken zijn er de treshold competities waarbij je bij het behalen van een aantal punten gegarandeerd een bedrag ontvangt. Veel Sorare managers spelen het spel puur om elke week het benodigde puntenaantal te bereiken en daarmee de treshold binnen te slepen.

Wanneer je dit (bijna) iedere speelronde weet te bereiken in de limited, rare, super rare en unique competities dan verdien je aardig wat geld.

Gratis limited kaart ontvangen? Maak hier je Sorare account aan en krijg een gratis limited kaart bij het aanschaffen van 5 limited kaarten via de New Card Auctions!

Sorare training

In Sorare heb je de mogelijkheid om je spelers te trainen. Door je spelers te trainen zorg je ervoor dat hun XP bonus omhoog gaat. De XP bonus van een speler gaat niet alleen omhoog door ze te trainen maar ook door ze te gebruiken in de competities.

De XP bonus van een speler wordt weergegeven in percentages. Dit percentage zal bij de score van de speler worden opgeteld en daardoor zal de speler een hogere score krijgen wanneer je deze gebruikt in een competitite.

Mocht je een speler dus niet gebruiken in een competitie dan is het een goede idee door deze te trainen. De ‘ontwikkeling’ van deze speler staat op deze manier niet stil.

De XP bonus van een speler kan belangrijk zijn voor je positie op de ranglijst en of je mogelijk een reward wint. Dit leggen we even uit.

Stel dat alle spelers van jou een XP bonus hebben van 5% en al je spelers hebben een score van 50 behaald (niet realistisch maar wel makkelijk te begrijpen voor het voorbeeld). De score die je zult halen is: 50 (score spelers) + 5% (percentage per speler) = 52,5 per speler. 52,5 x 5 = 262.5 punten.

Maar stel dat al je spelers een XP bonus van 10% hebben dan behaal je de volgende score: 50 (score spelers) + 10% (percentage per speler) = 55 per speler. 55 x 5 = 275 punten.

Het verschil in bovenstaand voorbeeld is dus maar liefst 12.5 punten. Het zijn dezelfde spelers maar dan met een hogere XP bonus. Zo zie je dat het een aardig verschil kan maken.

Nogmaals, de XP bonus van een speler kun je verhogen door deze te gebruiken in competities of door ze te trainen.

 

Sorare geld storten

Mocht je eerst met gratis kaarten hebben gespeeld dan komt er waarschijnlijk een moment dat je geld wil gaan storten op Sorare. Aangezien IDEAL op het moment van schrijven nog geen optie is werkt dit net even anders.

Hoewel je niet met IDEAL kunt storten is het toevoegen van geld op je Sorare account in principe niet moeilijk. We gebruiken RAMP als manier om geld te storten aangezien dit de makkelijkste manier is. Ben je niet bekend met RAMP? Geen probleem, dat waren wij ook niet.

 1. Ga naar je Sorare wallet
 2. Druk op Add funds
 3. kies voor card or bank transfer
 4. Kies voor Ramp
 5. Vul hier het bedrag in dat je wil storten
 6. Kies voor proceed
 7. Vul je emailadres in
 8. Accepteer de voorwaarden
 9. Bevestig je emailadres indien hier om word gevraagd
 10. Kies voor Sorare wallet en druk op Buy Now

Je krijgt nu een scherm te zien met Amount, Title, To, Swift Code en Name. We gaan het bedrag nu overmaken dus log in op je bankrekening/app.

 1. Vul het bedrag in wat hebt aangegeven te willen storten
 2. Bij ’to’ zie je waar het bedrag naar toe moet worden gestort
 3. Vul de ’title’ in als omschrijving (dus niet als betalingskenmerk)
 4. Als naam van de ontvanger gebruik je de naam wat achter ‘name’ staat.
 5. Met de Swift code hoef je verder niets te doen
 6. Maak het bedrag over en zet een vinkje bij ‘I’ve transferred the funds through my online banking’

Nu ben je klaar. Een storting duurt gemiddeld een paar uurtjes en staat er meestal nog dezelfde dag op.

Dit is hoe een betaling met overschrijving werkt. Je kunt ook met je creditcard of bepaalde wallets betalen maar lang niet iedereen beschikt hierover. Daarom is dit de meest toegankelijke en makkelijke manier.

 

Geld van Sorare halen

Er komt natuurlijk een moment dat jij geld van Sorare wil halen om op je bankrekening te storten. Aangezien de valuta op Sorare Ethereum is werkt dit ook net even anders dan gewoon een betaling aanvragen.

Je hebt namelijk een wallet nodig waarop je Ethereum kunt ontvangen. Wij raden je daarom aan om een account aan te maken bij Bitvavo. Op Bitvavo kun je crypto kopen maar je kunt het ook ontvangen.

Als je een account hebt aangemaakt bij Bitvavo dan werkt een uitbetaling eigenlijk vrij simpel. Je gaat naar Sorare wallet en je selecteert ‘withdraw’. Hier vul je je Ethereum adres bij Bitvavo in en je ontvangt het geld binnen enkele ongenblikken op je Bitvavo account.

Wij raden je wel aan om het adres in Bitvavo te kopieren en te plakken in Sorare. Wanneer je dit handmatig doet kun je namelijk snel de mist in gaan aangezien het ‘adres’ vrij lang is.

Nadat je het geld hebt ontvangen kun je het vanaf Bitvavo gemakkelijk overmaken naar je bankrekening. Zo simpel is het!

Maak via deze link je account aan bij Bitvavo en haal gemakkelijk geld van je Sorare account!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *